Gulášovka z mletého masa s mrkví - zcela bez mouky

28.04.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

S masem doma zas až tak často nepracuju. Když si ale uvědomím, co dělám z hovězího mletého, tak jsou to nejčastěji domácí burgery, boloňské lasagne, chilli con carne nebo tato gulášovka. A když už, tak do velkého hrnce, ať je na dva dny :-)

Budete potřebovat

Postup

  1. Na oleji pozvolna orestujte pórek, až změkne a rozvoní se, přidejte mleté maso, míchejte, restujte. Přidejte na kostičky nakrájená rajčata (nebo lžíci rajčatové pasty), mletou červenou papriku, drcený kmín, ochuťte solí, případně bio bujónem.
  2. Zalijte asi 1,5 l vody a vhoďte na kolečka nakrájenou mrkev. Vařte do změknutí masa. Použila jsem papiňák a nechala jsem tam maso asi 25 minut.
  3. Když je maso měkké, přidejte na kostičky nakrájené brambory a jednu velkou na velmi jemno nastrouhanou bramboru, která polévku lehce zahustí.
  4. Ochuťte česnekem a vařte do změknutí brambor.

TIP