Grilovaný sýr halloumi se zelenými fazolkami na česneku

03.10.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Halloumi. Středomořská specialita, sýr, který už dnes běžně seženete. Má vynikající, zajímavou, přesto neutrální chuť, kterou je možné doladit bylinkami, kořením či jen pepřem a olivovým olejem.

Jeho hlavní benefit spočívá v tom, že se neroztéká ani při vysokých teplotách, takže se s ním dá všemožně řádit při grilování, zrovnatak poslouží jako vděčná "rychlovka" z pánve.

 Potřebujete

 Postup

  1. Sýr nakrájím na plátky a osuším pomocí papírové utěrky. Když je čas, je možné ho i naložit do marinády, bohatě ale postačí ho opepřit a opéct či ogrilovat z obou stran do zlatova. Když je hotový, je možné ho doladit ještě zelenými bylinkami a pár kapkami citronové šťávy.
  2. Zároveň si vedle na pánvi orestuji zelené fazolky na olivovém oleji. Dochutím je solí, pepřem a na závěr česnekem. Jsou hotové během pár minut.

Talíř pak ještě můžete doladit o malou mističku nějakého čatní, já jsem měla chuť na avokádový dip quacamole, který jídlu dodal nejen říz, ale i živiny navíc.

Extra rychlé, zdravé, syté :)