Grilovaná cuketa s batátovou kaší a sýrem

24.08.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Poslední dobou doma batáty připravuji čím dál častěji. Oproti bramborám mají kromě mnoha jiných výhod více vlákniny a antioxidantů. Umačkané na kaši spolu s máslem, k nim dobře ochucená ogrilovaná cuketa, to je povedená zeleninová kombinace. Výrazný sýr už vše jen příjemně doladí ...

Budete potřebovat

Na marinádu

Pokud nemáte k dispozici čerstvé bylinky, použijte sušené, případně nějakou kořenící směs na zeleninu, která vám voní.

Postup

Příprava cukety

Mladou cuketu omyjte, nakrájejte i se slupkou na asi centimetrová kolečka a potřete marinádou umíchanou z olivového oleje, česneku a bylinek. Dle chuti osolte nebo opepřete. Ideálně nechte půl hodiny odležet. Cukety pak ogrilujte do zlatova nebo opečte na grilovací pánvi.

Příprava batátové kaše

Postupujte stejně jako u brambor. Batáty oškrábejte, nakrájejte na menší kousky a uvařte v osolené vodě do měkka. Vodu slijte, batáty rozšťouchejte spolu s kouskem másla.

Na talíř naservírujte kopeček batátové kaše, obložte několika kolečky grilované cukety a posypte výrazným sýrem a ještě čerstvými zelenými bylinkami navíc.