Francouzská cibulačka se zapečenými sýrovými krutony

22.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Francouzská cibulačka je příklad toho, jak mít z pár obyčejných ingrediencí skvělou pochoutku.

Příprava cibulačky je velmi jednoduchá. K dokonalé chuti stačí dodržet pár pravidel. Nespálit cibuli, mít dobrý vývar, opéct bagetku dostatečně do křupava, použít správný typ sýra a zapékat polévku intenzivně a krátce.🙂

Já místo klasického másla používám doma vyrobené přepuštěné máslo Ghí, které se nepřepaluje a vytváří pro restování cibule ideální podmínky.

 Ingredience na 4 porce

Postup

  1. Cibuli oloupu, nakrájím na proužky a restuji na přepuštěném másle do zlatova. Tento proces chce čas. Cibuli je třeba hlídat a chvílemi promíchat, aby se nespálila. Cibuli takto restuji asi 15 minut. V průběhu restování ji ochutím solí a pepřem.
  2. Když je cibule zlato hnědá, zaliju ji vývarem, ochutím tymiánem a jen krátce provařím.
  3. V troubě rozpálím gril na vysoké stupně, klidně 240. Silnější plátky bagetky opeču z obou stran na olivovém oleji. Cibulačku naliju do misek, obložím kolečky bagetky, na které dám nastrouhaný sýr. Misky dám na plech a nechám v troubě opravdu krátce zapéct. Mně stačily 2 minutky. Je třeba sledovat a neodcházet od trouby. 🙂A ihned podávat. ☝️

 TIPY

> ☝️Dalším tipem na jednoduchou hustou polévku je tato bramboračka s velkými bílými fazolemi. Základní ingrediencí je pořádně velký hrnec. 😀

Cibulačka je tak obyčejná a přitom tak zajímavá a výborná polévka. 👍