Flíčky se zelím

09.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience

 Postup

  1. Zelí zbavím horních listů, překrojím ho na půl a odříznu košťál. Zelí ještě překrojím a pak ostrým nožem nakrouhám. Je potřeba si zelí otočit tak, aby při jeho krájení vznikaly dlouhé a úzké kousky.
  2. V pánvi na tuku orestuji do zlatova cibuli a přidám zelí. Posolím, okmínuji, opepřím a nechám pod pokličkou dusit. Průběžně obracím a promíchávám, až postupně zelí změkne a zezlátne. Mně to trvalo asi 45 minut.
  3. Když je zelí skoro hotové, uvařím flíčky. Je třeba je hlídat, aby se nerozvařily. Těm mým 7 minut vaření stačilo.
  4. Pak už jen vše smíchat dohromady a hotovo! 👍

> ☝️Čerstvé nebo kysané zelí, obojí se dá jednoduše využít. Co zkusit halušky se zelím a uzeným tofu? 🐭

Ty nejjednodušší a obyčejné recepty jsou často "tutovky". 🙂