Fazole adzuki s rajčaty, česnekem a bylinkami

12.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pojmem dhal je

Fazole Adzuki jsou oblíbené zejména v čínské a japonské kuchyni. Dle dostupných informací patří mezi lépe stravitelné luštěniny a vynikají vyšším obsahem antioxidantů.

Fazole adzuki se "dobře vaří". Stačí je přes noc namočit, vodu pak slít a vařit v NEosolené vodě do měkka, což trvá asi 45 minut. Výhodou těchto fazolí také je, že i po uvaření pěkně drží tvar, takže se dají využít i jako příloha, případně jako jedna z ingrediencí do salátů.

Ingredience

Postup

  1. Na oleji orestuji cibuli do zlatova, na chvíli přidám i na jemno nasekaný česnek, kmín, papriku, nechám, rozvonět a vliju rajčata.
  2. Podle chuti rajčat osolím, opepřím, přidám trochu třtinového cukru a octa. Vařím asi 5 minut.
  3. Přidám uvařené fazole Adzuki, zředím trochou vody a vařím asi 10 minut. Ke konci doladím zelenými bylinkami.

> Fazolí je mnoho druhů, další variantou je třeba tento rychlý a jednoduchý recept na pikantní bílé fazole v rajčatové omáčce s cuketou a farmářskou šunkou.

Vynikající způsob, jak do jídelníčku dostat porci luštěnin :)