Drožďová pomazánka

09.06.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Buď ji budete milovat, a nebo vám nebude chutnat. Nic mezi podle mě neexistuje :) Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená. Jen počítejte s tím, že droždí je dosti aromatické, takže budete muset pořádně vyvětrat ;)

Budete potřebovat

Postup

  1. Cibulku na jemno nakrájejte a osmahněte na oleji dorůžova.
  2. Na cibulku rozdrobte droždí, přidejte vodu nebo mléko, aby se droždí mohlo dobře rozpustit.
  3. Míchejte, až se droždí zcela rozpustí a krátce provaří (cca 3 min).
  4. Do směsi rozklepněte 3 vejce, osolte, lehce opepřete a nechte srazit.

Dobrou chuť :)