Domácí ovesné sušenky přírodně slazené

15.09.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Různé druhy sušenek zkouším často. Občas se nechám inspirovat recepty v knihách nebo časopisech, občas vymýšlím a hňácám a přidávám ingredience podle zásob nebo nálady. To byl přesně případ těchto sušenek. Drží pěkně pohromadě, nedrobí se, takže jsou ideální k zabalení někam s sebou.

Budete potřebovat

Postup

  1. Všechny ingredience smíchejte dohromady a zpracujte v bochánek těsta, který nechte alespoň 15 minut "odležet"
  2. Z těsta odebírejte malé kousky a z každého vytvarujte kuličku menšího golfového míčku. Mělo by jich být 19 nebo 20.
  3. Kuličky přendejte na nepřilnavý plech nebo plech vyložený pečicím papírem a trochu je rozplácněte. Pomáhám si tou hladší plochou paličky na maso. Lze použít i skleničku.
  4. Pečte na 175 stupňů 15 - 20 minut.

A to je celé! Výhoda těchto sušenek je ta, že se povedou, ať je uděláte tlustší či tenčí. Nemusí být tedy "precizně" připravené, což znamená, že nám s nimi mohou pomáhat i děti (nebo chlapi) :)