Domácí koka sušenky

03.04.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Osobní zkušeností jsem se dobrala této receptury, která vyhovuje. Množství jsem uzpůsobila jednomu plechu. Pokud tedy sušenek chcete více, stačí množství zdvojnásobit.

 Ingredience

 Postup

  1. Všechny ingredience zpracuji v kompaktní těsto. I kdyby to nejdřív vypadalo "suše", chce to chvíli vyčkat a mačkat a vznikne krásně vláčný bochánek.
  2. Těsto nechám ideálně odležet alespoň půl hodiny v lednici. Pokud je to nutné, dá se s těstem pracovat ihned. Z těsta odebírám malé kousky a tvořím dlaní malé kuličky. Ty pokládám na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Každou kuličku zmáčknu vidličkou a budoucí sušenku opatrně z vidličky stáhnu, pokud se tam příliš zaboří.
  4. Peču asi 14 až 15 minut na 190 stupňů.

> 🐭Mezi oblíbené sušenky patří také tyto domácí ovesné sušenky.

Ať se povedou! 🙂