Dokonalé brownies

13.04.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Brownies- to je ten pravý recept pro milovníky čokolády :) Když bych měla nalézt český ekvivalent pojmu brownies, byl by to asi „čokoládovník“ :)

Brownies jsou finančně nákladnější, zde se ale nejede na kvantitu, nýbrž na kvalitu.

Dříve jsem je pekla několikrát, neměla jsem ale ten správný recept, proto jsem se k němu nevracela.

Na internetu si musíte dát pozor – co se tam válí bábovek obarvených kakaem a nazvaných brownies...! :)

Tento konkrétní recept jsem viděla na stránkách Apetitu, Ona Dnes a ten samý jsem také objevila v 7 let starém časopise o vaření. Kdo je tedy autorem se asi jen tak nedozvíme :)

Na 16 čtverečků budete potřebovat

Postup

  1. Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte spolu s máslem.
  2. Vejce vyšlehejte spolu s cukrem, až vznikne světlá a hustá hmota.
  3. Tuto hmotu opatrně vmíchejte do rozpuštěné čokolády.
  4. Navrch prosijte mouku s trochou prášku do pečiva a se vší jemností vymíchejte do hladka.
  5. Vlijte do menšího pekáčku (já použila 22 x 30 cm), který je lehce vymazaný a ještě vyložený pečicím papírem.
  6. Pečte 30 – 35 minut na 160° (elektrická) nebo 140° (horkovzdušná). Povrch musí být pevný na dotek, mírně lesklý, ale suchý.

Moje tipy k receptu

Přeji dobré čokoládové mlsání!