Cizrnový guláš

20.07.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ještě, že mám kamarádky, které také rády zkouší nové chutě. Díky tomu jsem objevila cizrnový guláš. Jelikož se u nás doma cizrna dělá celkem často, tak jsem ráda, že mám další možnost, co s ní :) Cizrny můžete uvařit o něco více a udělat rovnou [cizrnovou pomazánku zvanou hummus](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/hummus-netradicni-zdrava-pomazanka-z-cizrny-a-sezamove-pasty "cizrnová pomazánka zvaná hummus") :)

Budete potřebovat

Postup

Příprava cizrny

  1. Cizrnu propláchněte, přes noc namočte a vodu slijte.
  2. Druhý den cizrnu uvařte v nové vodě.
  3. Doba varu je cca 1,5 hod. Cizrna musí být měkká, máslová.
  4. V polovině varu cizrnu ochuťte solí, můžete přidat i bobkový list či pár kuliček nového koření.

Příprava guláše

  1. Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli.
  2. Přidejte mrkev (můžete i jinou kořenovou zeleninu) a krátce orestujte.
  3. Přidejte červené papriky pokrájené na proužky.
  4. Zasypte červenou paprikou, krátce promíchejte a podlijte vývarem.
  5. Přidejte brambory pokrájené na kostičky (pokud chcete tak i rajčata), ochuťte majoránkou, česnekem, kmínem a vařte 15 minut.
  6. Zahustěte 2 lžícemi mouky rozmíchané v trošce vody.
  7. Hned na to přidejte cizrnu a nechte vše společně ještě 15 minut provařit.

Podávejte s kouskem celozrnného pečiva.

TIP

Kdo má rád pikantní chutě, může ke guláši přidat chilli papričku.

Dobrou chuť :)