Celozrnný jogurtový koláč s ovocem

18.07.2013 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ne každý celozrnný moučník se musí povést. Díky celozrnné mouce může být moučník někdy příliš hutný nebo tuhý. V kombinaci s jogurtem a ovocem tomu ale tak rozhodně není. Těsto je díky jogurtu vláčné a díky ovoci je moučník ještě navíc šťavnatý. Na ovoci nešetřete, bude pak krásně šťavnatý.

Budete potřebovat

(1 hrnek = 250 ml, klasický plech)

Pokud drobenku neděláte od oka, udělejte ji podle [tohoto receptu](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-na-drobenku "tohoto receptu").

Postup

  1. Vyšlehejte vejce s cukrem
  2. Přidejte olej, jogurty, 50ml tekutiny a postupně přisypte mouku s práškem do pečiva.
  3. Vše vymíchejte do hladka.
  4. Těsto vylijte na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech, jak jste zkrátka zvyklí.
  5. Bohatě posypte libovolným ovocem.
  6. Nakonec posypte [drobenkou](http://www.varilamysicka.cz/clanky/jak-na-drobenku "drobenkou").
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na cca 170° (horkovzdušná 160°) po dobu 35 minut.

TIP

Celkové množství cukru si upravte podle toho, zda použijete sladší nebo kyselejší ovoce a jak moc sladké moučníky máte rádi. Stačí si uvědomit, že cukr je jak v těstě, tak v ovoci, tak v drobence.

Pokud chcete moučník udělat i pro menší děti, pro které není větší množství celozrnné mouky vhodné, použijte jeden hrnek třeba jemně mleté špaldové a jeden hrnek klasické polohrubé.

Dejte vědět, jak se vám povedl :-)