Celozrnné fusilli s tuňákem, sušenými rajčaty a olivami

20.08.2018 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Ingredience v tomto jídle mám doma vždy. Téměř bez práce a doslova za pár minut si tak mohu připravit zdravé jídlo, které je navíc dostatečně syté a bohaté na všechny makroživiny. Kdybyste měli zájem ho ještě enzymaticky obohatit, doporučuji ke každé porci přidat lžíci naklíčené čočky nebo kvašené zeleniny.

Na 2 porce budete potřebovat

Postup

  1. Těstoviny uvařte dle návodu na skus.
  2. Nakrájenou šalotku krátce orestujte na olivovém oleji a přidejte kousky tuňáka ve vlastní šťávě.
  3. Vmíchejte na proužky nakrájená sušená nakládaná rajčata, půlky oliv, ochuťte solí a pepřem a promíchejte s těstovinami.
  4. Na talíři dozdobte nasekanou zelenou petrželkou a pár kapkami panenského olivového oleje.

Jaké celozrnné těstoviny vybrat?

V supermarketech dnes běžně koupíte pšeničné nebo špaldové celozrnné těstoviny. V obchodech se zdravou výživou je pak sortiment mnohem širší. Na výběr jsou těstoviny ječné, žitné, pohankové, rýžové, kukuřičné a každé chutnají zcela jinak. Zkoušejte :)