Budapešťská pomazánka

20.05.2012 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Kombinace hutného tvarohu, koření papriky a cibulky vytvoří chuťově specifickou a zdravou pomazánku.

Já nevím jak vy, ale pomazánky nekupuji. Ty kupované jsou mnohdy divné a obsahují 3x více ingrediencí, než by vůbec musely. Domácí pomazánky jsou to nejlepší, co můžete dát na pečivo.

Na větší misku pomazánky budete potřebovat

Postup

  1. Tvaroh rozmíchejte s 2 lžícemi másla.
  2. Osolte a přidejte červenou papriku.
  3. Cibulku a červenou papriku nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tvarohu.
  4. Mažte na pečivo.

TIP

Tuto pomazánku nemusíte mazat jen na pečivo. Podejte ji jako přílohu k pečeným bramborám místo česnekového tvarohu. Velmi se k nim hodí. Pečené brambory naleznete v níže uvedeném receptu:

[Pečené brambory s česnekovým tvarohem](http://www.varilamysicka.cz/articles/pecene-brambory-s-cesnekovym-tvarohem-rychla-vecere "Pečené brambory s česnekovým tvarohem")

Pomazánka je výborná, levná a snadná. Zkuste ji :) Jestli doma děláte také nějakou pomazánku z tvarohu, podělte se, ať ji můžeme vyzkoušet :)

Autor: Kamila Metzová