Broskve pečené pod křupavou ořechovou krustou - jednoduchý šťavnatý dezert

16.09.2019 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento dezert je inspirovaný tradičním anglickým dezertem jménem "crumble", kdy se ovoce peče pod vrstvou drobenky z mouky, másla a cukru. Užít si šťavnaté ovoce, sladkou chuť a křupavý povrch lze ale i jiným způsobem. Zkusila jsem zapojit jen ořechy a decentně javorový sirup a výsledek potěšil.

 Na 3 porce/mističky potřebujete:

Postup

  1. Broskve rozpůlím a nakrájím na menší kousky. Ořechy rozsekám v robotu na jemno.
  2. Broskve dám do malých mističek vhodných do trouby a rozdělím na ně ořechovou posypku.
  3. Každou porci pokapu lžičkou javorového sirupu, který vyniká výraznou sladkou a aromatickou chutí.
  4. Peču v troubě na 185 stupňů asi 25 až 30 minut. Do zezlátnutí povrchu.

TIPY

Mám ráda dezerty bez zbytečností, které jsou složené jen z toho, co v nich chci mít.