Brokolicové pesto

08.07.2016 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Pokud vám chutná brokolice, tak vás v této podobě nemůže zklamat. V kombinaci s kešu ořechy, lahodným sýrem, zelenými bylinkami a olivovým olejem je báječná.

Počítejte s jednou brokolicí na 2 porce.

Budete potřebovat

Postup

  1. Kešu ořechy ideálně na pár hodin předem namočte do vody, aby změkly. Pokud to nevyjde, nevadí. V malém sekáčku je rozemelte na jemno.
  2. Brokolici rozdělte na růžičky a krátce připravte nad párou nebo duste v troše vody. Brokolice musí zůstat pevná na skus a krásně zelená.
  3. Nastrouhejte si na jemno oblíbený sýr, hodí se nějaký výraznější, aby jídlu dodal chuť.
  4. Přidejte olivový olej, oblíbené zelené bylinky a pak už vše jen krátce promixujte dohromady, ochuťte česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Pokud by pesto bylo moc hutné, lze jej zředit pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
  6. Ve větší míse promíchejte s horkými těstovinami, nejlépe se hodí tagliatelle.

TIP

A když by náhodou nějaké pesto zbylo, namažte ho vychlazené jako pomazánku třeba do sendviče. Kombinovat se dá s čímkoliv.