Bramborové šišky se špenátem a sýrem

27.05.2015 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Tento recept berte jako nápad na to, jak mít uvařeno do 10 minut ;) Když je méně času na vaření, lze sehnat chlazené bramborové šišky. Zrovnatak si je ale můžete vyrobit i doma podle níže uvedeného návodu.

Budete potřebovat

Postup

  1. Šišky uvařte podle návodu.
  2. Špenát rozehřejte v hrnci. Některé špenáty se dají sehnat v praktických granulích i se smetanou. Pokud byste měli jen sekaný špenát, tak bych orestovala cibulku na oleji, přidala špenát, krátce podusila, lehce zahustila třeba polentou a zjemnila lžící zakysané smetany.
  3. Na talíř nandejte šišky, přidejte navrch několik lžic špenátu a posypte bílým sýrem.

Můžete posypat zelenými bylinkami dle chuti. Třeba řeřichou nebo pažitkou.

Jak na domácí bramborové šišky?

Recept je podle "Kluků v akci", najdete ho ale i všude jinde.

Připravte si 600 g ve slupce uvařených brambor, sůl, 1 vejce, 60 g krupice, 200 g hrubé mouky a mouku na podsypání.

Vypracujte hladké těsto, na pomoučeném vále pak tvarujte šišky na malíček tenké a asi 6 cm dlouhé. Zavařte je ve vroucí vodě po dobu asi 5 minut.

Bramborové šišky na slano můžete dělat na mnoho jiných způsobů. Třeba i se zelím :-)