Bezlepkové těstoviny s cuketovým pestem - do 15 minut na talíři

22.02.2017 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Naházet samé dobré věci do mixéru a mít během pár minut omáčku na těstoviny? Geniální ...

Budete potřebovat

Na 1 porci

Postup

  1. Cuketu omyjte, nakrájejte na kousky a spolu s kešu, sýrem, olivovým olejem, trochou soli a bazalkou rozmixujte do krémové konzistence.
  2. Smíchejte s bezlepkovými těstovinami a na talíři ještě dozdobte čerstvou bazalkou a pár hoblinkami sýra.

Jaké bezlepkové těstoviny vybrat?

Bezlepkových těstovin je dneska k sehnání, že nebudete vědět, které vybrat. Je pravda, že ne všechny jsou úplně to pravé ořechové. Musíte vyzkoušet, které vám zachutnají a budou se vám "dobře vařit". Na fotce vidíte kukuřičné vrtulky, můžete je ale nahradit těstovinami rýžovými, amarantovými, pohankovými. To doporučuji všem, nejen lidem, kteří nesnesou lepek. Kvůli rozmanitosti stravy a získávání spektra živin je vhodné zařazovat různé druhy obilovin, obzvlášť ty bez lepku. Pozor jen na dobu varu - třeba rýžové či amarantové jsou uvařené velmi rychle a mají tendence se rozpadat. Takže napoprvé zkusit, hlídat... :-)