Batátovo cuketová polévka s opraženými kešu ořechy

02.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Při přípravě krémových zeleninových polévek jsem zastáncem principu "držet se jedné barvy". To proto, aby polévky nejen chutnaly, ale také se na ně dobře koukalo. Oranžová s červenou, zelená ze zelenou a tak dále.

V případě batátů a cukety lze ale udělat výjimku. Když se navíc do polévky přidá troška zářivé kurkumy, je o krásu na talíři postaráno :)

Potřebujete

Postup

  1. Batáty oškrábu, nakrájím na kostičky a krátce orestuji na olivovém oleji. Pak přidám na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestuji a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byly batáty a cuketa akorát ponořené.
  2. Vařím asi <meta itemprop="cookTime" content="PT10M">10 minut, pak rozmixuji do hladké konzistence a dle chuti zjemním krémovým kokosovým mlékem.
  3. Každý talíř pak ozdobím lžící krátce na sucho pražených a posekaných kešu ořechů a čerstvou bylinkou.