Batátovo cuketová polévka s opraženými kešu ořechy
02.03.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Při přípravě krémových zeleninových polévek jsem zastáncem principu "držet se jedné barvy". To proto, aby polévky nejen chutnaly, ale také se na ně dobře koukalo. Oranžová s červenou, zelená ze zelenou a tak dále.
V případě batátů a cukety lze ale udělat výjimku. Když se navíc do polévky přidá troška zářivé kurkumy, je o krásu na talíři postaráno :)
Potřebujete
- <span itemprop="ingredients">2 větší batáty</span>
- <span itemprop="ingredients">1 menší cuketu</span>
- <span itemprop="ingredients">Zeleninový vývar</span>
- <span itemprop="ingredients">Kokosové mléko</span>
- <span itemprop="ingredients">Sůl, může být i kurkuma</span>
- <span itemprop="ingredients">Čerstvý koriandr nebo petrželku</span>
- Posekané a na sucho opražené kešu ořechy
Postup
- Batáty oškrábu, nakrájím na kostičky a krátce orestuji na olivovém oleji. Pak přidám na kostičky nakrájenou cuketu, krátce orestuji a zaliju zeleninovým vývarem tak, aby byly batáty a cuketa akorát ponořené.
- Vařím asi <meta itemprop="cookTime" content="PT10M">10 minut, pak rozmixuji do hladké konzistence a dle chuti zjemním krémovým kokosovým mlékem.
- Každý talíř pak ozdobím lžící krátce na sucho pražených a posekaných kešu ořechů a čerstvou bylinkou.