"Bananáček" - zdravý domácí nanuk - extra snadná příprava

14.11.2014 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Inspiraci na tento zdravý jednoduchý nanuk jsem našla v [hobby magazínu](http://hobby.idnes.cz/zdrave-nanuky-z-bananu-a-kvalitni-cokolady-fjr-/hobby-domov.aspx?c=A140717_142052_hobby-domov_mce "hobby magazínu").

Tohle je pro mě zase objev! Sama jsem netušila co čekat, když banán poliju čokoládovou polevou, posypu a nechám zmrznout. Výsledek mě překvapil. Dcera dala tomuto mraženému banánu název "Bananáček" a už mu to zůstalo. Je to tak rychlé a jednoduché, že víc už snad být nemůže.

Budete potřebovat

Postup

  1. Banány překrojte na půlky.
  2. Vpíchněte do každé půlky nějaké dřívko, klacík a položte na talíř vyložený pečicím papírem.
  3. Polijte čokoládovou polevou, kterou jste si vyrobili rozpuštěním hořké čokolády a trošky kokosového oleje.
  4. Ozdobte nejrůznějšími posypkami a dejte zamrazit . Nanuk můžete ochutnat klidně už za půl hodiny, jen nebude úplně zmrzlý.

TIP

Pokud byste hořeli touhou tento dezert vyzkoušet a neměli zrovna kokosový olej, můžete si polevu vyrobit i jinak, kokosový olej je ale zdrojem prospěšných tuků. Když chcete shodit nějaké to kilo a přesto si chcete dopřát dezert, je použití kokosového tuku více než vhodné. Je okamžitým zdrojem energie a neukládá se do zásob.

Jednoduchá příprava, výborná chuť a zdravý výsledek :-)

P.S.: Na 4 porce vám postačí poleva z půlky tabulky čokolády. No a když byste té polevy holt udělali více a trochu zbylo, on se někdo obětuje...