Baltická rybičková pomazánka s mrkví
25.10.2020 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz
Ingredience na 1 misku pomazánky
- 1 balení baltických rybiček (měla jsem ty v oleji, čistá hmota 170 g)
- 1 velká mrkev
- 1 velká cibule
- 2 lžíce bio tvarohu (nebo typově obdobná alternativa)
- Olivový olej
- Na dochucení sůl, pepř, může být pár kapek citronové šťávy
- Na ozdobu čerstvá zelenina, bylinky
Postup
- Cibuli nakrájím na drobno a orestuji do zlatova na olivovém oleji. Cibuli si dám stranou a na té samé pánvi krátce orestuji mrkev nasekanou v malém robotu na drobné kousky.
- Rybičky sliju a rozmačkám vidličkou. Přidám cibuli, mrkev, 2 lžíce tvarohu a dochutím hořčicí, solí, pepřem a pár kapkami citronové šťávy. Hotovo!
> ☝️Pokud dáváte přednost rybím pomazánkám z čerstvých ryb, doporučuji výbornou falešnou humrovou pomazánku z dušené ryby a zeleniny.🐭