Baby brambory ve slupce - s máslem a kořením jako atraktivní příloha

16.03.2022 Kamila Metzová ‐ Vařila myšička ‐ www.varilamysicka.cz

Díky názvu se určitě sami dovtípíte, že "baby" brambory jsou malé brambory. Tyto brambůrky jsou označovány také jako "kulinářské" nebo "gourmet".

Jejich výhodou je, že se nemusí loupat, protože mají tenkou slupku. Dají se vařit, péct v troubě či připravit nad párou.

Práce s nimi je velmi snadná a výsledek skvělý! Mně nejvíce vyhovují, když se uvařené prohodí na pánvi s máslem a kořením, které obsahuje sušenou cibuli, česnek, kmín, majoránku. O dokonalou chuť je postaráno.🙂

 Ingredience

 Postup

  1. Brambory omyju, očistím, dám do hrnce, zaliju malým množstvím vody jen tak, aby brambory byly ponořené. Osolím a uvařím do měkka. Doba varu je dle typu, stáří a velikosti brambor. Obecně plus mínus 20 minut.
  2. Uvařené brambory scedím a nechám je trochu zchladnout a oschnout.
  3. V pánvi rozpustím máslo nebo přepuštěné máslo, přidám koření nebo bylinky a ihned vsypu brambory. Nechám společně prohřát a propojit chutě, případně jen lehce opéct. Cílem je, aby každá brambůrka byla hezky omaštěná a ochucená. Hotovo!

 TIP

Baby brambory se skvěle hodí pro přípravu na páře. Máte je hotové za stejnou dobu jako vařené ve vodě. Díky tomuto šetrnému postupu si zachovají více živin.

> ☝️Další tip na zajímavou bramborovou přílohu? Vyzkoušejte tyto brambory z pánve.🙂