Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravé recepty

Jak mít lehkou polévku plnou zeleniny do 10 minut na stole? Stačí koupit brokolici, mrkev a všechno ostatní už doma máte :)
Špagety s česnekem a feferonkou. Italská klasika, která v sobě spojuje výrazné a geniální chutě olivového oleje, opečeného česneku, feferonky a čerstvé petržele.
Sendvič jakožto snídaně či jídlo na cestu je taková klasika. Musíte ho ale správně naplnit, aby z něj nic nepadalo, dal se jíst inteligentně a vy jste z toho vyšli s čistým trikem :)
Nápad, jak do jídelníčku zapojit bílé fazole a cuketu bleskovou formou. Díky kari koření a poctivé farmářské šunce není v receptu o výrazné chutě nouze.
Když je nálada na něco lehkého, bohatě si vystačíte s červenou řepou a hustým jogurtem, chuť i nutriční hodnoty pak snadno vyladí hrstka vlašských ořechů.
Když je chuť na něco sladkého, dopřejte si takovou variantu, která vašemu tělu zároveň dodá zajímavé spektrum živin. Sezamová pasta tahini spolu s medem udělá luxusní dezert jak z obyčejného jogurtu, tak ovoce.
Kdo by neměl rád křupavé topinky. Smažit je ale na sádle nebo mastit máslem nemusí být zrovna to pravé... Potřít je rozmixovanými čerstvými rajčaty je lehčí a osvědčenou záležitostí středomořských snídaní ...
Sezóna cuket se blíží, bude se tedy hodit každý rychlý a osvědčený recept, jak je zužitkovat. V tradičním slaném koláči quiche jsou cukety perfektní.
Chuťově výrazný sýr dodá šmrnc každému salátu. Quinoa je zase nutričně hodnotná obilovina, která je do studených salátů jako stvořená. Jak jim to jde dohromady? :)