Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravé recepty

Smetanové omáčky patří do české kuchyně a tradičně se zahušťují jíškou nebo moukou rozmíchanou ve smetaně. Co když to ale chceme jinak? Mnoho tradičních omáček lze elegantně zahustit třeba kořenovou zeleninou.
Dělat z květáku rýži? No to je teda nápad... A je to výborný nápad! Ocení ti, kteří mají zájem snížit příjem sacharidů, nebo jednoduše zařadit do jídelníčku více zeleniny.
Pokud si libujete v pikantních chutích, tak vás nemůže zklamat tato snadná krémová zázvorová polévka.
K dobré pórkové polévce vede mnoho cest. Tato je hustá, krémová, chuťově výrazná a jde to i bez mouky a smetany.
Velmi jednoduché na přípravu, žádné upatlané ruce, žádný bordel v kuchyni z rozsypané mouky. Elegantní způsob, jak si dopřát zdravé domácí sušenky.
Když zrovna není sezóna čerstvých rajčat, skvěle poslouží ta nakládaná sušená. Třeba do špaget. Orestované uzené tofu je pak zdrojem nejen bílkovin, ale i výrazné chuti.
Jednoduchá verze klasické česnekové polévky s bramborami a majoránkou. Místo umělého bujónu ji však připravíme z poctivého domácího vývaru, což je znát na výsledné chuti.
Vajíčkový salát ve stylu "vejce rozmíchaná s majonézou"? Co na to jít nápaditěji, přidat pár ingrediencí a salát trochu odlehčit.
Zeleninový salát nemusí být jen osvěžující miska syrové zeleniny. Zeleninový salát může také pěkně zahřát. Zapojme pečené brambory, žampióny, restované fazolky a pikantní křenovou zálivku.