Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravé pomazánky

V jednoduchosti je krása. Skvělé výživné jídlo téměř bez práce! Baby brambory ve slupce omaštěné máslem s vychytanou tvarohovou pomazánkou, která má šmrnc a neotřelou zářivou barvu.
Základ pomazánky tvoří nízkotučný, hustý a na bílkoviny bohatý mléčný výrobek Skyr. Chuťově ho perfektně obohatí kombinace sušených rajčat, kaparů a lahůdkové cibulky. Pomazánka je vynikající na křupavých knackebrotech, ale také k bramborám "na loupačku".
Vegetariánská verze známé pomazánky. Nakládaná zelenina Moravanka zajistí typickou a pikantní chuť, rozmixované ochucené tofu zase dodá skvělou konzistenci. Hodí se na opečený toust, bagetku či křupavé chlebíky.
Výrazná pomazánka bohatá na kvalitní bílkoviny. Tuňák a tvaroh jí dodají hutnost a sytost, zelí ji zase příjemně odlehčí a zajistí strukturu. Ajvar z paprik a lilků se postará o lehce pikantní a zajímavou chuť. Výborná na křupavých knackebrotech nebo jednohubkách.
Vajíčkovou pomazánku nemusíte dělat jen z tuctu vajec na oslavy. I pro sebe na chleba ze dvou vajec to má smysl. Pomazánka bohatá na bílkoviny s nízkým množstvím nasycených tuků. Klíčky vojtěšky jí dodají svěží chuť a cenné mikroživiny.
Verze vajíčkové pomazánky, která se mi osvědčila na jednohubky či kolečka bagetky pro účely pohoštění. Má perfektní stálou konzistenci a zvládne i cestu.
Poctivá vajíčková pomazánka, která má výraznou chuť díky ančovičkám. Tato malá filátka z rybek naložených v soli a oleji dodají jedinečný šmrnc pomazánkám, salátovým dresinkům, těstovinám i kanapkám.
Domácí pomazánka bohatá na bílkoviny a vlákninu. Uzené tofu a tuňák jí dodají extra vláčnost a výraznou chuť. Orestovaná mrkev ji celkově odlehčí a zajistí perfektní konzistenci.
Krátce povařené růžičky květáku perfektně poslouží jako základ dobré domácí pomazánky. Vejce a žervé jí dodají hutnou konzistenci a sytost. Ideální pro ty, kteří preferují domácí odlehčené verze tradičních pomazánek.