Krátce povařené růžičky květáku perfektně poslouží jako základ dobré domácí pomazánky. Vejce a žervé jí dodají hutnou konzistenci a sytost. Ideální pro ty, kteří preferují domácí odlehčené verze tradičních pomazánek.
Nechat vykynout těsto na lívance je snadné a stojí to za to. Povede se to i v bezlepkové verzi. Lívance jsou nadýchané, vláčné. S domácím tvarohovo-smetanovým krémem jsou k sežrání.🙂
Palačinky z ovesných vloček vynikají svojí vláčností. Narozdíl od tradičních palačinek z bílé mouky obsahují více živin a vlákniny. V kombinaci se zakysanou smetanou, kakaovou omáčkou a ovocem chutnají božsky.
Běžné lívance jsou plné především mouky. V těchto lívancích hraje hlavní roli Ricotta. Lívance jsou nadýchané, vláčné, syté. Zkuste verzi s borůvkami zapečenými přímo v těstě. Výborné!
Vymazlit si občas křupavou topinku více chutěmi a barvami stojí za to! Volské oko s lehce rozteklým žloutkem, opečená rajčata a jednoduché pesto z celerových lístků...Skvělá chuťovka!
Cuketovou pomazánku dostanete na úplně jiný level, když cuketu předem upečete v troubě. Doplněná o výrazný tvrdý sýr má pomazánka plnou intenzivní chuť a je hutná. Neteče, takže se hodí i do tortill a sendvičů.
Výborné a vděčné křehké mrkvové těsto, ke kterému perfektně sedne vychytaná jablečná náplň. Vyrobte velké kapsy nebo malé šátečky, povedou se tak jako tak.🙂
Skvělý dezert, jehož příprava je tak snadná! Kokosové mléko mu dodá jedinečnou chuť. Chia semínka a jejich výsledná pudinková konzistence vypadají perfektně v průhledných skleničkách s kousky ovoce a lístky máty.
Křupavý toust s výrazným červeným pestem, oblíbenou zeleninou a rozpečenou mozzarellou navrchu. Příprava v troubě je praktická a šetří čas. Pesto patří nejen na těstoviny!🙂