Rychle / jednoduše / zdravě

Polévky

Všichni jistě známe uzenou polévku s kroupami, která je nejen českou klasikou. A touto uzenou chutí se lze inspirovat a vyrobit voňavý vývar s bohatou porcí mrkve a domácí zavářkou v podobě krupicových noků. Příprava je velmi jednoduchá :)
Rajčatovou polévku lze pojmout mnoha způsoby. Po česku, po indicku, po maďarsku, po thajsku nebo také po italsku. A k tomu stačí opravdu málo. Pár oliv, italské bylinky a kousek kvalitního sýra.
Velmi jednoduchá verze krémové rajčatové polévky, která vyniká svojí jemnou chutí. Její příprava je téměř bez práce.
Kousky nakrájeného kuřecí masa v talíři s vývarem nevypadají nějak úchvatně. Zkuste maso "schovat" či zakomponovat ve formě domácích kuřecích knedlíčků. A na nudle do polévky si možná ani nevzpomenete :)
Gulášová polévka nemusí být buď a nebo. Buď s masem nebo jen vegetariánská s luštěninou. Skvělé je to nakombinovat. Využít chuti hovězího masa a benefitů červené čočky. Výborná hutná polévka bez potřeby použít k zahuštění mouku.
Klasika, kterou máte do 20 minut na stole. Zasytí, zahřeje, výborná je. Prostě květákovka.
Čím doplnit krémovou zeleninovou polévku, aby byla chutnější a výživnější? Jde to i bez klasických zavářek z mouky. Skvělou vložkou do polévky je ztracené vejce jednoduše připravené za pár minut.
Mojí nejoblíbenější úpravou cukety je zároveň ta nejsnadnější. Krémová polévka, jejíž základ tvoří pečená cuketa. Doladěná o česnekové krutony je báječná.
U krémových zeleninových polévek platí jedno - méně je více. Bohatě stačí dvě barevně si rozumící suroviny a základ na pěkně vypadající i chuťově vyladěnou polévku je tu.