Na přípravu snadná zeleninová polévka. Sladké batáty jsou vyvážené pórkem a ajvarem. Chuť je dotažena k dokonalosti díky rostlinné smetaně a křupavým opraženým semínkům.
Plný plech výborných květákovo sýrových placiček. Bez smažení a přepáleného oleje. Pohodlná příprava v troubě. Hlavní roli hraje květák a sýr, proto jsou krásně měkké, vláčné a šťavnaté.
Plná pánev krémového luštěninového jídla. Černá čočka patří do moderní kuchyně. Když ji uvaříte se zeleninou, kokosovým mlékem a ochutíte výrazným orientálním kořením, máte na stole syté, hřejivé a výživné jídlo bohaté na antioxidanty. Skvělé s rýží nebo plackami.
Rajčatová omáčka nemusí být jen z rajčat! Pěkně se do ní dají zakomponovat i luštěniny. Tentokrát to jsou krásně fialové fazolky adzuki. Ty patří mezi nejvýživnější a dobře stravitelné luštěniny. Omáčka skvěle sedne třeba ke špagetám.
Drobné těstoviny Tarhoňa připravené podle tradičního způsobu jsou skvělým základem pro rychlé jídlo. Tarhoňa je promíchaná s voňavou cibulkou, orestovaným tofu, paprikou a hráškem. Hodí se i jako jídlo do krabičky.
Bramborové placičky s bohatou porcí špenátu. Bez mouky. Jen lehce dohuštěné kukuřičnou polentou. Jsou tedy bezlepkové. Výborné jsou samotné s hustým jogurtovým dipem, poslouží i jako příloha.