Rychle / jednoduše / zdravě

Zdravé pomazánky

Krátce povařené růžičky květáku perfektně poslouží jako základ dobré domácí pomazánky. Vejce a žervé jí dodají hutnou konzistenci a sytost. Ideální pro ty, kteří preferují domácí odlehčené verze tradičních pomazánek.
Pomazánka, do které snadno zakomponujete celou papriku. Výrazná niva a červená cibulka jí dodají šmrnc. Domácí pomazánka z kvalitních surovin je perfektní na čerstvém chlebu.🙂
Skvělá rychlá pomazánka, která vyřeší snídani, svačinu či rychlou večeři. Plná kvalitních bílkovin. Hodí se na žitný chleba, celozrnný rohlík i křehké chlebíky.
Vajíčková pomazánka je výborná i ve své základní verzi. Občas je však chuť dát jí šmrnc další zajímavou ingrediencí. Třeba výraznou Nivou, která navíc pomazánce dodá hezky mazlavou konzistenci.
Jednoduchá a přitom velmi zajímavá pomazánka z vláčného sýru camembert, která se hodí jak na chleba, tak na jednohubky. Hotová je raz dva! Připravit ji můžete i v dietní variantě.😉
Cuketovou pomazánku dostanete na úplně jiný level, když cuketu předem upečete v troubě. Doplněná o výrazný tvrdý sýr má pomazánka plnou intenzivní chuť a je hutná. Neteče, takže se hodí i do tortill a sendvičů.
Jednoduchá nízkokalorická pomazánka s vysokým obsahem bílkovin a svěží okurkou. S malým fíglem má skvělou konzistenci a perfektně drží na křupavých chlebech.
Připravit si domácí rostlinnou paštiku je velmi snadné. Vyladíte si nejen složení, ale i chuť. Výhodou jsou také nižší náklady. Jako základ vám poslouží běžně dostupné žampiony.
Poctivá domácí tuňáková pomazánka, na kterou mám ingredience v zásobách vždy. Výborná a rychle připravená porce bílkovin.👍
Ze svazku ředkviček a vajec máte během chvíle osvědčenou pomazánku, která je jemná, nepálí. Vynikající je na celozrnném žitném chlebu nebo křehkých křupavých knackebrotech.
Jednoduchá a chuťově výrazná pomazánka, která v sobě schová celý svazek ředkviček. Perfektní je s pažitkou, namazaná na vícezrnné bagetce nebo žitném kváskovém chlebu.
Chuťově jedinečná a atraktivní pomazánka! Typově připomíná známou budapešťskou pomazánku, místo kyselé nakládané papriky však její základ tvoří čerstvá červená paprika pečená v troubě.
Výborná krémová luštěninová pomazánka, která je hotová za pár minut. Cizrna jako základ pomazánky vyniká v tom, že můžeme její jemnou chuť pokaždé změnit díky jiné výrazné ingredienci. Teď to jsou sušená nakládaná rajčata.
Křupavé topinky s bohatou vrstvou čistě rostlinné směsi, jejíž základ tvoří hlíva, tofu a cuketa. Správné dochucení zajistí výraznou chuť.🙂
Mít doma v zásobách 1 balení kvalitních baltických rybiček se hodí. Obzvlášť, když je chuť na dobrou domácí pomazánku s čerstvým chlebem. Orestovaná kořenová zelenina jí dodá nejen vlákninu, ale i jemnější chuť.🙂
Pórek má jedinečnou chuť, která vynikne v polévkách, salátech, slaných koláčích, ale také pomazánkách. Tady je jedna osvědčená...
Spojení výrazné makrely, smetanového sýra a šťavnaté cukety je povedené! Během pár minut je na stole výborná domácí pomazánka...
Takovou pomazánku nikde nekoupíte. Takovou je třeba si vyrobit doma. Je to rychlé, jednoduché a výsledek výborný! 👍
Chroupat celé ředkvičky může být pro někoho příliš intenzivní. Pokud z nich uděláte pomazánku, zjemníte tím jejich chuť a vyřešíte otázku "co na chleba?"
Uzený losos je velmi výraznou ingrediencí. Dokáže dodat luxusní chuť těstovinám, salátům, krémovým zeleninovým polévkám a pomazánkám. Obzvlášť v kombinaci s koprem a citrónem.
Tato pomazánka je výborná nejen na pečivo, ale také na křupavé tousty či k bramborám na loupačku.
Rybí pomazánka nemusí být jen ze sardinek. Výborně poslouží i čerstvý rybí filet. Když se správně ochutí a spojí s kořenovou zeleninou, připomíná známou humrovou pomazánku.
Když máte dobrou kedlubnu, bohatě stačí nakrájet ji na plátky a chroupat a chroupat. 🙂Pak je tu ale ještě možnost kedlubnu zapojit do pomazánky ... Na čerstvém žitném chlebu výborné!
K výrobě této tuňákové pomazánky nebudete potřebovat ani vejce, ani tofu, ani majonézu, ani žádný krémový sýr. Přesto bude hutná, krémová a plná chuti. 🙂
Rukola se nemusí používat jen jako "salát", ale také jako "zelená bylinka". Stačí ji na drobno nasekat a obohatit tak třeba česnekovou pomazánku. Jak chuťově, tak nutričně.
Spojením avokáda a hustého jogurtu vznikne jemná pomazánka. Když ji nutričně obohatíme o konopná semínka a kvalitní olivový olej, je o bohatou dávku "zdravých tuků" postaráno.
Každá pomazánka se na topinky nehodí. Tato z fazolí adzuki, vajec a ajvaru je na ně jako dělaná. Akorát hutná konzistence, bohatá na bílkoviny, chuťově výrazná.
Pomazánka s Nivou může mít mnoho verzí. Co ji připravit tak, aby se nejednalo o koncentrovanou kalorickou nálož?
Vajíčkové pomazánky obecně považuji za jedny z nejlepších. Zkuste je udělat odlehčeně a místo sýru, másla, taveňáku a majolky zapojit celer. Je to výborné!
Jedny sardinky v zásobě se vždycky hodí. A co s nimi? No zásadně pomazánku! Tato verze má navíc díky sušeným rajčatům středomořský nádech.
Tip na snídani plnou mikroživin, vlákniny a zdravých tuků, která je díky cibuli, česneku a chilli vlastně i tak trochu antibiotická :)
Tato jednoduchá pomazánka z bílých fazolí a vajec překvapí svou výbornou chutí. Spolu s celozrnným chlebem je zdrojem všech makroživin a skvěle zasytí.
Udělat si domácí pomazánku v odlehčené verzi bez másla, majonézy či tavených sýrů je otázkou minuty. Na topinkách a s čerstvou zeleninou chutná úžasně.
Pikantní voňavá a zdravá pomazánka z olomouckých tvarůžků na jednohubkách nemůže urazit žádnou návštěvu :)
Vynikající kombinace vajec, ředkviček a pažitky propojená čerstvým smetanovým sýrem. Během pár minut máte hotovou nutričně bohatou domácí pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém chlebu.
Pomazánky z luštěnin jsou v moderním jídelníčku čím dál oblíbenější. Nemají vysokou kalorickou hodnotu, přitom jsou výživné. Jsou také zdrojem vlákniny, která pomáhá pocitu sytosti. Začněte třeba s červenou čočkou.
Základem mnoha dobrých pomazánek je často tvaroh. Zkuste ho odlehčit a ochutit na drobno nakrájenou zeleninou. Je to jednoduché, zdravé a vynikající.
Domácí česneková pomazánka, jejímž základem je tentokrát ovčí sýr brynza. S lahůdkovou cibulkou dohromady do sebe dostanete pořádnou porci látek, které jsou velmi prospěšné pro trávení i imunitu.
Mrkev jako základ dobré zdravé pomazánky je známá věc. Ne pokaždé ale musí být syrová. Obzvlášť v podzimním a zimním období je výhodné mrkev orestovat. Nejen díky její lepší využitelnosti pro organismus, ale i chuti.
Nápadů na to, jak do jídelníčku zapojit zeleninu, není nikdy dost. Třeba v pomazánkách jsou různé druhy zeleniny osvědčené. V tomto případě květák, který je v kombinaci s cibulí a česnekem nejen zdravý, ale i vynikající!
Tradiční mexický dip je jedna z nejdokonalejších variant, jak zdravě zpracovat avokádo. Kombinace máslově jemné chuti avokáda a dalších výrazných ingrediencí má ten správný říz.
Typ na lehký salát, který se s kouskem pečiva hodí jako odpolední svačina.
Vyrobit si krémový sýr doma? A nebude to složité? Co všechno na to budu potřebovat? Toto Vás možná napadlo. Mrkněte ale, jak snadné to je ...
Varianta cizrnové pomazánky, která by měla díky své jemné chuti projít i u menších dětí.
Velmi jedlé tyčinky, které mohou posloužit jako domácí slaná chuťovka nebo jako příloha ke krémovým zeleninovým polévkám.
Výrobit si přírodní sýr doma je velmi jednoduché. Pár minut práce stojí za zdravý a perfektní výsledek :-)
Tato pomazánka je bohatým zdrojem bílkovin, zároveň však neobsahuje velké množství tuku.
Výrazná pomazánka, která chutná nejen na topinkách, ale i na jednohubkách.
Suché chlebíčky bez salátu? Tak to ani náhodou ...
Stačí rozmixovat pár ingrediencí, které možná stejně máte doma a výsledkem je rychlá a lahodná pomazánka.
Rybičková pomazánka je jednou z dobrých možností toho, co si namazat na pečivo. Tentokrát dětská varianta.
Vejce, kyselé okurky či nakládané papriky se dají použít i jinak, než na ozdobení chlebíčků ...
Ovesné vločky jsou vskutku zázračnou ingrediencí v kuchyni. Dokážou vyladit každou pomazánku a ještě uděláte něco pro své zdraví.
I obyčejná domácí mrkvová pomazánka je velice zdravá. Co terpve, když ji vylepšíte o další nutričně bohaté suroviny.
Křupavá topinka a na ní výborná směs se spoustou vlákniny, ve které navíc víme, co je. Prostě super!
To, že bychom všichni měli jíst více zeleniny, je jasná věc. Jedním z tipů je vyrábět zdravé domácí pomazánky se zeleninou. Třeba tuto extra jednoduchou...
Variance na známou pomazánku. Nadchne vás k pečivu, skvělá je k bramborám na loupačku!
Pokud nemůžete odolat tomuto českému plísňovému sýru, můžete mu místo tradiční kalorické nálože značně odlehčit...
Pokud jste ještě neobjevili kouzlo luštěninových pomazánek, tak zkuste třeba tuto z červených fazolí a vajec. Skvělá je i na topinkách.
Bryndza nebo brynza? Je to jedno, hlavní je, že se jedná o jedinečný zdravý sýr, ze kterého lze připravit třeba tuto jednoduchou pomazánku.
Pokud nejste příznivci zdravého sýra cottage, tak ho zkuste jednoduše takto vylepšit a budete nadšeni výraznou chutí.
Vyzkoušejte kombinaci tvarohu a uzeného tofu. Výsledkem bude výborná pomazánka.
Další tip, jak se na pečivu vyhnout živočišným tukům, kterými jsme v dnešní době doslova obklopeni. Kombinace restované zeleniny a tofu je výborná!
Pokud hledáte zdravou pomazánku a ještě vám chutnají olivy, vyzkoušejte tuto.
Rybičkových pomazánek není nikdy dost, tady je recept na variantu s kyselými okurkami.
Ořechové máslo je jedna ze zdravých variant, co sladkého namazat na chleba.
Sýr cottage je dietní a vhodný pro přípravu pomazánek. Zkuste jeho kombinaci s uzeným sýrem a česnekem.
Zkuste si někdy v obchodě přečíst složení libovolné čabajkové pomazánky. Bude lepší si ji udělat doma ...
Základem dobré pomazánky nemusí být mléčný výrobek, což je často zvykem. Zkuste tuto luštěninovou a udělejte něco pro své zdraví.
Vajíčková pomazánka je oblíbenou českou klasikou, obzvláště v době Velikonoc. V tomto článku vám přináším několik vyzkoušených variant této pomazánky.
Zkuste nahradit levný nezdravý salám a majolku za zdravější ingredience. Pomazánka bude chutnat ještě lépe a navíc uděláte něco dobrého pro sebe :)
Tato rybičková pomazánka je o dost zdravější verzí pomazánek podobného druhu, do kterých se často míchají majolky, tavené sýry a podobně. Zelenina příjemně zjemní výraznou rybí chuť.
Zkuste se někdy začíst do etiket paštik v supermarketech, hned budete mít chuť udělat si jednu doma - navíc snadnou, rychle hotovou a bez éček.
Lilková pomazánka je u nás docela netradiční. Pokud se ale nenecháte odradit mdlou barvou, určitě nebudete litovat, že jste ji zkusili :)
Recept na netradiční pomazánku, jak barvou, tak chutí ;)Určitě ji zkuste!
Možná si říkáte, že vám celer nechutná, přesto tuto úžasnou pomazánku zkuste. Celer za syrova v pomazánce chutná opravdu jinak, než známe jeho klasickou chuť ve vývarech.
Většina pomazánek obsahuje mléčný výrobek. Občas to chce prostřídat a vyzkoušet luštěninové pomazánky. Jsou velice zdravé a vydatné.
Tuto zdravou pomazánku si můžete udělat více či méně olivovou, záleží, jak moc se s olivami kamarádíte. V této pomazánce nejsou zas až tak výrazné, proto by mohla chutnat i těm, kteří si olivy normálně nedávají.
Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená.
Kombinace hutného tvarohu, koření papriky a cibulky vytvoří chuťově velice specifickou a zdravou pomazánku.
Už nevíte, co dát či namazat na pečivo? Sýry, šunka, klasické pomazánky, pořád to samé. Zkuste něco netradičního, avšak velice zdravého!