Rychle / jednoduše / zdravě

Bez lepku

Raz dva připravené kuličky bez masa v jednoduché lahodné smetanové omáčce. Rychlé a snadné "vege" jídlo, ke kterému se dokonale hodí brambory pečené v troubě.
Vynikající, syté a na přípravu snadné lasagně s alternativou mletého masa na bázi rostlinných bílkovin. Bílá bešamelová omáčka z rostlinné smetany a rýžové mouky dodá jídlu typickou krémovost. Žádná nudná "zdravá" alternativa, ale skvělé jídlo. Obrázek je více než tisíc slov.🙂
Plný hrnec syté a voňavé polévky, která je přirozeně hustá díky červené čočce. Čočka se v polévce elegantně "ztratí", přitom každou porci doplní o živiny a vlákninu. Snadný recept, na kterém není co zkazit.
Karbanátky bez masa a mouky. Základ tvoří kapusta a sýr Gouda. Žádný bordel v kuchyni z trojobalu a žádné stepování u pánve plné oleje. O vše se prakticky postará trouba.
Výbornou chuť kynutých lívanců si můžete snadno dopřát i bez bílé polohrubé. Skvěle funguje kombinace bezlepkové ovesné a rýžové mouky. Nadýchaný domácí krém z tvarohu a šlehačkové smetany je na lívancích neodolatelný...
Snadné jídlo bez masa, jehož základ tvoří výživná neloupaná červená rýže. Papriky s pórkem se postarají o zdroj vlákniny a antioxidantů, uzený tempeh zajistí výraznou chuť a bílkoviny. Praktické i jako jídlo do krabičky.
Rychlé a jednoduché minutkové jídlo. Výrazné a šťavnaté kousky masa, nadýchaná rýže basmati a křupavé fazolky "chytře" připravené v páře. Skvělá kombinace chutí.
Výrazná polévka v italském duchu plná rajčat a zdravého řapíkatého celeru. Přirozeně hustá, chuťově plná. Sytost a zajímavost jí dodávají vynikající sýrové knedlíčky z polenty, které máte hotové raz dva.
Atraktivní jídlo z jednoho pekáče inspirované francouzskými bramborami. Celá velká hlávka květáku zapadne natotata. Vejce a kvalitní šunka dodají sytost, smetana vláčnost. Chuť a barva skvěle vyladěná díky voňavému koření.
Poctivý hustý smetanový segedín s perfektně vyladěnou chutí. Díky pečení v troubě je téměř bez práce. Pořádná porce zelí a měkkého masa v jednom pekáči! Receptura je bez mouky.
Výrazná polévka z pasírovaných rajčat v mexickém stylu. Červené fazole a žlutá kukuřice jí dodají barevnou pestrost a sytost. Polévka je bez mouky. Na talíři ji dokonale a typicky ozdobí tortilla chipsy s rozpečeným výrazným sýrem.
Atraktivní rizoto pro děti, které je snadné a příprava nezabere mnoho času. Kombinace rýže, zeleniny a kvalitního masa je osvědčená. Jídlo je jemné, přesto výrazné, takže si pochutnají i rodiče.
Jednoduché a výživné rostlinné jídlo. Do zlatova opečené brambory, šťavnaté podušené zelí a výrazný tempeh. Dohromady skvělé!
Recept inspirovaný tradiční západoslovenskou kuchyní. V hlavní roli rajčata a papriky. Polévka snadná na přípravu, chuťově výrazná, prakticky a jednoduše zahuštěná krupicí a "sraženým" vejcem. Připravit ji můžete jak v jemné tak pikantní verzi.
Vychytaná bábovka, kterou ocení celiaci nebo všichni, kdo dávají přednost moučníkům bez lepku. Skvělá konzistence díky podmáslí, chuť podtrhne kakao a voňavá citronová kůra.
Dezert zajímavý barvou, konzistencí i výživnou hodnotou. Umíchaný během minutky. Pak jen nechejte chia semínka několik hodin bobtnat v mixu borůvek a rostlinného mléka. Výsledek stojí zato.
Talíř plný lahodné, syté, voňavé a krémové omáčky s bohatou porcí luštěniny cizrny. Jídlo snadné na přípravu, skvělé s jasmínovou nebo basmati rýží.
Na přípravu snadná zeleninová polévka. Sladké batáty jsou vyvážené pórkem a ajvarem. Chuť je dotažena k dokonalosti díky rostlinné smetaně a křupavým opraženým semínkům.
Plný plech výborných květákovo sýrových placiček. Bez smažení a přepáleného oleje. Pohodlná příprava v troubě. Hlavní roli hraje květák a sýr, proto jsou krásně měkké, vláčné a šťavnaté.
Plná pánev krémového luštěninového jídla. Černá čočka patří do moderní kuchyně. Když ji uvaříte se zeleninou, kokosovým mlékem a ochutíte výrazným orientálním kořením, máte na stole syté, hřejivé a výživné jídlo bohaté na antioxidanty. Skvělé s rýží nebo plackami.
Dopřát si chuť klasické vařené krupicové kaše lze i jiným způsobem. A dokonce bez lepku. Místo pšeničné krupice použijte krupici pohankovou a budete překvapeni její jemnou chutí. Skvělá na mnoho způsobů, s máslem a kakaem je to však prověřená kombinace.
Na přípravu velmi jednoduchá luštěninová polévka. V hlavní roli dostupné a na živiny bohaté fazole mungo. Pro odlehčení je bohatě doplněná kostičkami opečeného celeru, který ztratí svoji typickou chuť a připomíná spíše bramboru. To se může hodit.🙂
Bramborové placičky s bohatou porcí špenátu. Bez mouky. Jen lehce dohuštěné kukuřičnou polentou. Jsou tedy bezlepkové. Výborné jsou samotné s hustým jogurtovým dipem, poslouží i jako příloha.
Osvědčené sušenky. Jsou křehké, přesto pevné...Voňavé, sladké...S těstem se dá ihned pracovat. Přijdou vhod na svačinku, ke kafíčku, na výlet. Mňam!
Stačí vám 2 ingredience a přes vidličku můžete jednoduše do jakékoliv polévky zavařit toto extra snadné kapání. Díky jemně mleté rýžové mouce je zavářka bezlepková. Výborně se hodí do rajské polévky.
Snadný dezert nebo slavnostní chuťovka. Rychlé, celkově nenáročné s vynikajícím výsledkem. Zvládne připravit každý. Vyladěná kombinace kvalitní čokolády a smetany, která se rozplývá na jazyku.
Jeden z atraktivních způsobů, jak do jídelníčku zapojit hlívu ústřičnou. Orestovaná hlíva spolu s cibulkou dodají bramborákům skvělou chuť, vlákninu i živiny navíc. Bramboráky jsou krásně křupavé.
Tradiční dršťková polévka má jedinečnou chuť, kterou si lze dopřát i v rostlinné verzi. Stačí dršťky nahradit zdravou hlívou ústřičnou. Snadná, hustá a voňavá polévka.
Rychlá a na přípravu snadná polévka bez mouky, která je voňavá po pórku a bohatá na vlákninu díky batátům. Smetana ji zjemní a sýr lehce zahustí.
Pořádná porce brokolice ponořená do smetanovo sýrové omáčky, která je dokonale ovoněná slaninou a česnekem. Žádné dlouhé zapékání v troubě, ale rychlá příprava z pánve!
Zdravá polévka plná zeleniny. Přirozeně hustá bez mouky. Díky delšímu vaření je její chuť intenzivní. Velké máslové fazole a jogurt ji obohatí o bílkoviny.
Krémová a akorát hustá koprová omáčka, která je rychle hotová. Bezlepková verze. Prověřená kombinace s bramborami a vejcem vařeným na tvrdo. Na koprovce si můžeme pochutnat i bez knedlíku a hovězího.🙂
Jak málo stačí k talíři plnému voňavého a krémového risotta v italském duchu. Jednoduchý a jasně daný postup přípravy zajistí, že je risotto vláčné, ale né rozvařené. Kombinace čerstvých rajčat, parmezánu a česneku je vynikající.
Čočkový kuskus je zajímavou a velmi chutnou alternativou tradičního pšeničného kuskusu. Jeho výhodou je vyšší obsah bílkovin a vlákniny. Do 10 minut máte na stole výživné jídlo. Skvěle ho doplní orestovaná mrkev, šťavnatý polníček a výrazný sýr.
Rychlá a na přípravu snadná polévka. Hřejivá a přirozeně hustá. Kousek čerstvého zázvoru jí dodá šmrnc a pikantní nádech. Křupavá okořeněná semínka ji nejen nutričně obohatí, ale i chuťově doladí.
Snadné jídlo, do kterého zapadne celá brokolice. Díky kulatozrnné rýži a orestované cibulce je rizoto příjemně lepivé a kompaktní.
Sladké lívance z přirozeně bezlepkové mandlové mouky, která je bohatým zdrojem živin. Mouka je vhodná při low carb stravování. Lívance jsou výživné, vláčné a syté.
Varianta vanilkového termixu bez kupovaného pudinkového prášku. Žloutky termixu dodají nejen živiny navíc, ale také báječnou barvu a extra krémovou konzistenci. Příprava je velmi snadná.
Chutí intenzivní polévka plná zeleniny a bylinek, s kostičkami křupavé cukety. Závěrečný šmrnc jí dodá sýr, který se v polévce lehce rozpustí...
Skvělé syté těstoviny, které máte do 15 minut na stole. Křehké kousky masa v krémové smetanové omáčce. Vše vyladěné výrazným parmezánem. Omáčka bez mouky.
Rychlé těstoviny, tentokrát v podobě špaget bez lepku. Během chvíle máte talíř plný výrazných chutí. Orestovaný česnek, intenzivní sušená rajčata a vyzrálý Grana padano spolu hrají perfektně dohromady.
Šťavnatá sekaná, která není jen o mase. Šmrnc jí dodá orestovaná cibule. S poctivou bramborovu kaší tvoří klasickou kombinaci. Zkuste talíř ještě doplnit o porci orestované zeleniny...🙂
Stačí mít uvařenou rýži a připravené jsou raz dva. Mrkev a kurkuma jim dodá zářivou barvu. S domácím tvarohovo jogurtovým dipem chutnají skvěle!
Nechat vykynout těsto na lívance je snadné a stojí to za to. Povede se to i v bezlepkové verzi. Lívance jsou nadýchané, vláčné. S domácím tvarohovo-smetanovým krémem jsou k sežrání.🙂
Rychlé a syté nepálivé nudle s porcí jemné zeleniny a křehkého opečeného masa. Zajímavou chuť jim můžete dodat sezamovým olejem, který se tradičně používá při přípravě asijských jídel.
Rychlé a nenáročné jídlo, které máte do 20 minut na stole. Do zlatova opečený losos, který je uvnitř šťavnatý, voňavá a jemná kokosová rýže. Vše doladěné raz dva hotovou bylinkovou omáčkou.
Jednoduchá a rychlá polévka, která hýří chutěmi, barvami a je plná zeleniny. Bílé fazolky v rajčatové omáčce jí dodají sytost i výraznou chuť. Ideální pro letní období s krásnou úrodou zralých rajčat a křupavých cuket.
Na přípravu jednoduchá luštěninová polévka. Chuťově zajímavá, z dostupných surovin. Hustá a krémová i bez mouky a bez smetany. Bohatá na vlákninu.
Polévka extra jednoduchá na přípravu. Pečení dodá mrkvi šmrnc, polévka je pak výraznější a hutnější. Křupavé sýrové krutony skvěle vyrovnají celkovou chuť.
Jednoduché, výživné a snadné jídlo! Velká porce čočky může být pro trávení náročná. Vyhovuje mi ji proto doplňovat o zeleninu, která ji odlehčí. Skvěle se hodí třeba cuketa.
Skvělý dezert, jehož příprava je tak snadná! Kokosové mléko mu dodá jedinečnou chuť. Chia semínka a jejich výsledná pudinková konzistence vypadají perfektně v průhledných skleničkách s kousky ovoce a lístky máty.
Syté a výživné těstoviny s bohatou porcí brokolice a opečeného marinovaného masa. Vše zalité chuťově vyladěným domácím ranch dresinkem.
Jednoduchý a vychytaný recept na zapečený květák. Bohatá porce bílkovin, výrazná chuť. Skvělé i jako jídlo do krabičky.
Nemáte nudle do polévky? Není čas vyrábět knedlíčky? Bude vám stačit vejce, pohanková mouka a struhadlo. Během chvíle máte v polévce skvělou domácí zavářku.
Snadné a rychlé jídlo plné skvělých ingrediencí. Voňavá a výrazná krémová omáčka dodá krevetám sytost i šmrnc. S rýží perfektní!
Chuťově výrazná krémová polévka, jejíž základ tvoří pořádná porce do zlatova orestované cibule. Receptura bez mouky. Závěrečný šmrnc jí dodají kostičky opečené pancetty.👍
Jednoduchý recept na karbanátky bez masa, které jsou šťavnaté uvnitř a křupavé na povrchu. Výborný způsob, jak snadno do jídelníčku zapojit tofu a listový špenát.
Měkká máslová cizrna v kombinaci s jedinečnou chutí batátů v krémové výrazné kari omáčce. Jednoduché jídlo, které skvěle chutná s rýží či plackami.
Opečené kousky tofu a cukety ochucené kořením a bylinkami. V pánvi promíchané s rýžovými nudlemi a doladěné trochou rostlinné smetany. Jednoduché, výborné...
Sytá, hustá a krémová luštěninová polévka, jejíž základ tvoří cizrna. Jednoduchá na přípravu....Zjemněná smetanou a doplněná o domácí křupavé chlebové krutony je výborná!
Orestovaná zelenina s tofu, žampiony a vaječnou omeletou promíchaná s rýžovými nudlemi. Vše zakápnuté jednoduchou výraznou zálivkou a posypané křupavými arašídy. Rychlé jídlo plné různých chutí...
Proteinové či energetické tyčinky často obsahují ingredience, které nám nemusí vyhovovat. Vyrobit si vlastní z pár ingrediencí je přitom tak jednoduché. Ve formě kuliček jsou navíc extra praktické!
Jednoduché placky jen ze 3 základních ingrediencí. Uvnitř vláčné, na povrchu křupavé. Když jsou ještě teplé, chutnají perfektně s hustým domácím jogurtovo-bylinkovým dipem.
Kapr s bramborovým salátem nemusí být jen štědrovečerní záležitost. Zkuste ho jednoduše opéct s kmínem na másle a k němu udělat svěží a odlehčený bramborový salát.
Tradiční chuť a vůni gulášovky si můžete dopřát i bez masa či uzeniny. Osvědčený recept s hlívou je skvělá alternativa. Polévku lze navíc snadno zahustit i bez mouky.🙂
Jednoduchý recept na lívanečky bez kynutí, které jsou nadýchané, vláčné a díky ořechům syté. S kopečkem zakysané smetany a rozmačkaným bobulovitým ovocem jsou perfektní.
Snadný a velmi pohodlný způsob přípravy řízků. Uvnitř jsou měkké a šťavnaté, na povrchu křupavé. Výborné jsou s máslovými bramborami a hráškem.
Šťavnaté barevné papriky bohatě naplněné výraznou šunkovo-žampionovou směsí a sýrem cheddarem. Snadné na přípravu, efektní na talíři!
Předem orestovaný květák na cibulce zajistí výraznou chuť v tomto zapečeném jídle. Vrstvy batátů, květáku a smetanové sýrové omáčky k sobě sedí. Syté a šťavnaté jídlo plné vlákniny.
Čím naplnit tortillu, aby byla vláčná, šťavnatá a nic z ní neteklo ani nepadalo? Mrkvový hummus je perfektní základ!
Lívance bez kynutí, které jsou hotové raz dva. Receptura bez cukru! Ricotta jim dodá vláčnost, sytost a přirozenou sladkost.
Moučník s jemnou a šťavnatou jablečnou náplní, která je svěží a výrazná díky citrónům. Tento recept ocení ti, kteří preferují "nepřeslazené moučníky". 🙂
Výhodou masovo-zeleninových kuliček je jejich odlehčená chuť a šťavnatost. Skvělý způsob, jak snadno zapojit zdravou a zářivou červenou řepu.🙂 Chutnají výborně třeba s bramborovo-batátovou kaší.
Ze svazku ředkviček a vajec máte během chvíle osvědčenou pomazánku, která je jemná, nepálí. Vynikající je na celozrnném žitném chlebu nebo křehkých křupavých knackebrotech.
Rýžové nudle s tofu a zeleninou jsou extra rychle připravené. Opečená vaječná omeleta, opražené burské oříšky a sladko kyselá limetková zálivka dodají nudlím specifickou a výraznou chuť.👍
Do zlatova pečená zelenina v troubě se hodí jako příloha. Když se mrkev potře medovou marinádou a zeleninu namáčíme do jogurtového dipu, je to skvělá chuťovka!
Sekaná z kvalitního krůtího masa s pořádnou porcí brokolice je šťavnatou a osvědčenou alternativou tohoto tradičního jídla. Upéct ji ve formě je praktické a pohodlné! 🙂
Sladké, vláčné a výživné kuličky ze 4 ingrediencí. Namočené do kvalitní hořké čokolády chutnají jak báječný dezert.
Rychle hotová krémová zeleninová polévka bez mouky. Snadná na přípravu. Opečené kostičky sýra jí dodají sytost, opražená semínka zase báječnou křupavost.
Vynikající křehký a extra šťavnatý moučník plný bohaté jablečné náplně. Jednoduchý na přípravu. V hlavní roli přirozeně bezlepková čiroková mouka.
Těstoviny hotové do 15 minut. Extra snadné na přípravu. Kombinace křupavých zelených fazolek, výrazné chuti lososa a smetanového cottage je osvědčená.👍
Žádná suchá rýže! Pořádná porce do zlatova orestované cibule dodá atraktivní chuť, vařené maso z vývaru zase porci bílkovin a brokolice šťavnatost.
Hřejivá voňavá a hustá polévka plná výživných ingrediencí. Kombinace čočky a jahel zajistí její sytost. Příprava je velmi jednoduchá, zcela se obejdete bez mouky.
Rychlé a syté jídlo bohaté na bílkoviny. Čočkové těstoviny jsou v kombinaci s výraznou tuňákovou omáčkou krémové a vláčné. Jemně štiplavá řeřicha chuť skvěle dotáhne.
Vláčné, voňavé a křehké karbanátky bez masa. Základ tvoří výživné fazole adzuki. Ve spojení s opečenou cibulkou, česnekem a rajčatovou pastou je o výraznou chuť postaráno...
Sytá, výživná a chuťově výrazná kaše bez vaření, která je rychle hotová. Zkuste quinoa vločky zalít domácím kešu mlékem, které připravíte raz dva.
Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!
Když máme zájem nahradit "klasickou" přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
K dobré pórkové polévce vede mnoho cest. Tato je hustá, krémová, chuťově výrazná a jde to i bez mouky a smetany.
Rýže pečená v troubě je jeden z tradičních postupů, jak velmi snadno docílit povedeného výsledku. Můžete ji připravit zcela přírodně, nebo do pekáčku přidat rovnou bylinky a koření.
Výhodou rýžových nudlí je blesková rychlost jejich přípravy. Smíchat je s orestovanou zeleninou ochucenou kari a kokosovým mlékem je výborný, osvědčený a jednoduchý recept.
Mrkev jako základ dobré zdravé pomazánky je známá věc. Ne pokaždé ale musí být syrová. Obzvlášť v podzimním a zimním období je výhodné mrkev orestovat. Nejen díky její lepší využitelnosti pro organismus, ale i chuti.
Stačí mít doma pár lžic pohanky, trochu kořenové zeleniny a během chvíle je hřejivá polévka na světě. Polévku budete mít hotovou do 20 minut.
Z uvařené řepy se dají vyrobit během chvíle zázraky. Třeba tato polévka, která zahřeje, zasytí a dodá tělu kvalitní živiny.
Extra rychlá polévka krémové konzistence, jejíž základ tvoří prověřená kombinace pórku a cukety. Vhodná pro dospělé i malé děti.
Výborné bramboráky, které Vás nadchnou svojí křupavostí. V kombinaci se zeleninou a domácím koprovým dipem stojí zato.
Když přijde sezóna květáků a cuket, hodí se každá inspirace, jak je využít. Do jídla pak výborně zapadá i tofu, které je hotové raz dva. V kombinaci s kořením kari povedené ...
Vyrobit opečené polentové kostky je snadné a rychlé. Pak už je na vás, zda je využijete jako základ sladkého dezertu, nebo si je obložíte sýrem.
Jáhlové vločky jsou dobrým pomocníkem zdravé moderní kuchyně. Dokážou zahustit jakékoliv jídlo, zrovnatak poslouží na přípravu rychlé kaše.
Vyzkoušejte jeden z mých nápadů, jak prakticky využít jáhly i pohanku.
Jeden z mých nápadů, jak využít červenou řepu, která je mnohem víc než kyselý kompot ze školní jídelny.
Zeleninová polévka, kterou máte za pár minut hotovou a je vhodná pro děti asi od 8 měsíců věku.
Rychlá varianta špenátové polévky, která je vhodná pro nejmenší děti.
Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním.Jejich příprava je jednodušší, než si možná myslíte :)
Jednoduchý nápad, co s celerem, že jednodušší už snad být ani nemůže :-)
Palačinky nemusí být jen z bílé mouky se sladkou marmeládou. Výborné jsou také na slano. A jsou zdravější.
Toto jídlo můžete mít za 5 minut na stole. To vše díky zázraku jménem instantní polenta, v kombinaci s výborným sýrem se jedná o chuťový zážitek.
Z medvědího česneku, který roste na jaře, můžete během chvíle vykouzlit skvělou krémovou polévku.
Zeleninové krémové polévky chutnají jak dětem, tak dospělým. Díky červené čočce nemusíte polévku už nijak zahušťovat.
Jakékoliv zeleninové placičky třeba spolu s bramborem a zeleninovým salátem jsou výborným obědem. Zkuste tuto variantu cuketových placiček zcela bez mouky.
Základem dobré pomazánky nemusí být mléčný výrobek, což je často zvykem. Zkuste tuto luštěninovou a udělejte něco pro své zdraví.
Toto jídlo není vůbec pracné a z vývaru, který vznikl přípravou masa,vznikne navíc skvělá polévka.
Tofunézu můžete použít všude tam, kde majonézu – do dresingů, na saláty, do pomazánek či bramborových salátů.
Zkuste nahradit levný nezdravý salám a majolku za zdravější ingredience. Pomazánka bude chutnat ještě lépe a navíc uděláte něco dobrého pro sebe :)
Tato rybičková pomazánka je o dost zdravější verzí pomazánek podobného druhu, do kterých se často míchají majolky, tavené sýry a podobně. Zelenina příjemně zjemní výraznou rybí chuť.
Výhodou této polévky je její rychlost a příprava z mraženého hrášku, který můžete mít vždy po ruce a připravit ji tedy v kterémkoliv ročním období.
Pokud máte rádi koření garam masala, není co řešit, pokud ho neznáte a rádi objevujete nové chutě, pusťte se do této vydatné polévky.
Kvalitní ryba se zelím pak choy. To je chuť, kterou musíte vyzkoušet. Bramborové pusinky dodají jídlu šmrnc.
Zkuste se někdy začíst do etiket paštik v supermarketech, hned budete mít chuť udělat si jednu doma - navíc snadnou, rychle hotovou a bez éček.
Recept na bezpracnou přípravu mléčné rýže, která většinou moc chutná dětem.
Lilková pomazánka je u nás docela netradiční. Pokud se ale nenecháte odradit mdlou barvou, určitě nebudete litovat, že jste ji zkusili :)
Zeleninové saláty jsou oblíbené, občas je to ale to samé dokola. Rajčata, okurka, salát...Zelný salát je příjemnou změnou a může doplnit jakékoliv jídlo.
Většina pomazánek obsahuje mléčný výrobek. Občas to chce prostřídat a vyzkoušet luštěninové pomazánky. Jsou velice zdravé a vydatné.
Klasický recept na lečo zná snad každý, ale proč si ho nepřipomenout? Na dveře klepe srpen, do noty nám tak hrají regály v obchodech plné paprik a zralých rajčat.
Tento článek je zde pro ty, kteří s pohankou nemají zkušenosti a neví, jak na to.
Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená.
Už nevíte, co dát či namazat na pečivo? Sýry, šunka, klasické pomazánky, pořád to samé. Zkuste něco netradičního, avšak velice zdravého!