Rychle / jednoduše / zdravě

Bez lepku

Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!
Když máme zájem nahradit "klasickou" přílohu zeleninou, skvěle poslouží restovaná cuketa. Čím kratší dobu se připravuje, tím je křupavější.
K dobré pórkové polévce vede mnoho cest. Tato je hustá, krémová, chuťově výrazná a jde to i bez mouky a smetany.
Rýže pečená v troubě je jeden z tradičních postupů, jak velmi snadno docílit povedeného výsledku. Můžete ji připravit zcela přírodně, nebo do pekáčku přidat rovnou bylinky a koření.
Mrkev jako základ dobré zdravé pomazánky je známá věc. Ne pokaždé ale musí být syrová. Obzvlášť v podzimním a zimním období je výhodné mrkev orestovat. Nejen díky její lepší využitelnosti pro organismus, ale i chuti.
Stačí mít doma pár lžic pohanky, trochu kořenové zeleniny a během chvíle je hřejivá polévka na světě. Polévku budete mít hotovou do 20 minut.
Z uvařené řepy se dají vyrobit během chvíle zázraky. Třeba tato polévka, která zahřeje, zasytí a dodá tělu kvalitní živiny.
Extra rychlá polévka krémové konzistence, jejíž základ tvoří prověřená kombinace pórku a cukety. Vhodná pro dospělé i malé děti.
Výborné bramboráky, které Vás nadchnou svojí křupavostí. V kombinaci se zeleninou a domácím koprovým dipem stojí zato.
Když přijde sezóna květáků a cuket, hodí se každá inspirace, jak je využít. Do jídla pak výborně zapadá i tofu, které je hotové raz dva. V kombinaci s kořením kari povedené ...
Vyrobit opečené polentové kostky je snadné a rychlé. Pak už je na vás, zda je využijete jako základ sladkého dezertu, nebo si je obložíte sýrem.
Jáhlové vločky jsou dobrým pomocníkem zdravé moderní kuchyně. Dokážou zahustit jakékoliv jídlo, zrovnatak poslouží na přípravu rychlé kaše.
Vyzkoušejte jeden z mých nápadů, jak prakticky využít jáhly i pohanku.
Zeleninová polévka, kterou máte za pár minut hotovou a je vhodná pro děti asi od 8 měsíců věku.
Jeden z mých nápadů, jak využít červenou řepu, která je mnohem víc než kyselý kompot ze školní jídelny.
Rychlá varianta špenátové polévky, která je vhodná pro nejmenší děti.
Obilné kaše vařené z celých obilovin patří obecně k těm zdravým snídaním.Jejich příprava je jednodušší, než si možná myslíte :)
Jednoduchý nápad, co s celerem, že jednodušší už snad být ani nemůže :-)
Palačinky nemusí být jen z bílé mouky se sladkou marmeládou. Výborné jsou také na slano. A jsou zdravější.
Toto jídlo můžete mít za 5 minut na stole. To vše díky zázraku jménem instantní polenta, v kombinaci s výborným sýrem se jedná o chuťový zážitek.
Z medvědího česneku, který roste na jaře, můžete během chvíle vykouzlit skvělou krémovou polévku.
Zeleninové krémové polévky chutnají jak dětem, tak dospělým. Díky červené čočce nemusíte polévku už nijak zahušťovat.
Jakékoliv zeleninové placičky třeba spolu s bramborem a zeleninovým salátem jsou výborným obědem. Zkuste tuto variantu cuketových placiček zcela bez mouky.
Základem dobré pomazánky nemusí být mléčný výrobek, což je často zvykem. Zkuste tuto luštěninovou a udělejte něco pro své zdraví.
Když se vám dostanou do ruky ředkvičky, nemusíte je jen chroupat, můžete zkusit třeba tuto skvělou zdravou pomazánku.
Toto jídlo není vůbec pracné a z vývaru, který vznikl přípravou masa,vznikne navíc skvělá polévka.
Tofunézu můžete použít všude tam, kde majonézu – do dresingů, na saláty, do pomazánek či bramborových salátů.
Zkuste nahradit levný nezdravý salám a majolku za zdravější ingredience. Pomazánka bude chutnat ještě lépe a navíc uděláte něco dobrého pro sebe :)
Tato rybičková pomazánka je o dost zdravější verzí pomazánek podobného druhu, do kterých se často míchají majolky, tavené sýry a podobně. Zelenina příjemně zjemní výraznou rybí chuť.
Výhodou této polévky je její rychlost a příprava z mraženého hrášku, který můžete mít vždy po ruce a připravit ji tedy v kterémkoliv ročním období.
Pokud máte rádi koření garam masala, není co řešit, pokud ho neznáte a rádi objevujete nové chutě, pusťte se do této vydatné polévky.
Kvalitní ryba se zelím pak choy. To je chuť, kterou musíte vyzkoušet. Bramborové pusinky dodají jídlu šmrnc.
Zkuste se někdy začíst do etiket paštik v supermarketech, hned budete mít chuť udělat si jednu doma - navíc snadnou, rychle hotovou a bez éček.
Recept na bezpracnou přípravu mléčné rýže, která většinou moc chutná dětem.
Lilková pomazánka je u nás docela netradiční. Pokud se ale nenecháte odradit mdlou barvou, určitě nebudete litovat, že jste ji zkusili :)
Zeleninové saláty jsou oblíbené, občas je to ale to samé dokola. Rajčata, okurka, salát...Zelný salát je příjemnou změnou a může doplnit jakékoliv jídlo.
Většina pomazánek obsahuje mléčný výrobek. Občas to chce prostřídat a vyzkoušet luštěninové pomazánky. Jsou velice zdravé a vydatné.
Klasický recept na lečo zná snad každý, ale proč si ho nepřipomenout? Na dveře klepe srpen, do noty nám tak hrají regály v obchodech plné paprik a zralých rajčat.
Tento článek je zde pro ty, kteří s pohankou nemají zkušenosti a neví, jak na to.
Drožďová pomazánka má velice specifickou a výraznou chuť. Je nenáročná, velice rychlá, dá se jíst teplá i studená.
Už nevíte, co dát či namazat na pečivo? Sýry, šunka, klasické pomazánky, pořád to samé. Zkuste něco netradičního, avšak velice zdravého!
Cizrna je zdravá luštěnina, která má v kuchyni bohaté využití. Tady je jeden z prvních receptů.