Rychle / jednoduše / zdravě
Výborný domácí moučník s pořádnou porcí tvarohu. I nakrájený drží pěkně pohromadě, takže se hodí na svačinu do krabičky.
Quinoa je výživná bezlepková pseudoobilovina, která má v kuchyni snadné a široké využití. Můžete ji přidat třeba do zeleninového rizota, vynikající je ale i do studených salátů.
Stačí pár vychytávek a můžete si doma udělat skvělou domácí pizzu. A hlavně žádnou nudu na plechu. Jen ať hraje chutěmi i barvami.
Co si takhle připravit domácí pomazánky a vytvořit prkénko, které bude hrát nejen barvami, ale i různými výraznými chutěmi.
Máte rádi slané snídaně? Hemenex, vejce, pečivo, šunku, sýry, pomazánky, paštiky ... Zkuste to občas proložit snídaní, která se může na první dobrou zdát alternativní, ale většinu lidí svou chutí rozhodně překvapí.
Opéct se dá v podstatě jakékoliv pečivo, ale topinky z klasického pšenično-žitného kváskového chleba jsou jen jedny. A dají se připravit nejen v topinkovači.
Čočková polévka je skvělý způsob, jak obohatit jídelníček o luštěniny a tím pádem o vlákninu a důležité živiny. Dá se ovšem udělat i zdravěji. Se zeleninou, bez uzeniny a bílé mouky.
Dojídání po dětech. Který rodič to nezná. No přece se to nevyhodí! Plýtvat jídlem se nemá! Šup s tim do pusy a je vyřešeno.
Mít doma jedno balení špeclí se vždycky hodí. Přidat k nim brokolici a slaninu je pak kompromis, jak zajistit nejen výraznou chuť, ale i porci mikroživin a vlákniny.