Rychle / jednoduše / zdravě
Kedlubna. To je takový vděčný zeleninový univerzál. Vyrobíte z ní kedlubnové zelí, polévku, placičky, můžete ji plnit, použít jako základ na lasagne a vyrobit z ní třeba i chipsy. Jsou báječné!
U krémových zeleninových polévek platí jedno - méně je více. Bohatě stačí dvě barevně si rozumící suroviny a základ na pěkně vypadající i chuťově vyladěnou polévku je tu.
Jedny sardinky v zásobě se vždycky hodí. A co s nimi? No zásadně pomazánku! Tato verze má navíc díky sušeným rajčatům středomořský nádech.
Syrové kysané zelí používám do salátu, dušené zase jako přílohu. Když ale nechci nic hlídat a míchat u plotny, není nic jednoduššího, než ho šoupnout do trouby, položit na něj maso, pokud chcete, a už se o nic nestarat.
Slaný koláč, na který potřebujete jen pár ingrediencí, je snadné ho připravit a vždycky nadchne svojí návykovou chutí.
Koukáte na misku ovoce a chcete upéct moučník, který budete mít raz dva hotový, bude vypadat "normálně", přitom do něj ale zvládnete schovat hrnek nějaké alternativní mouky a osladíte ho s rozmyslem. Tak to je přesně recept pro vás.
Pizza může znamenat mnoho věcí. Nekvalitní fastfood, originální klasiku v luxusní italské restauraci nebo také doma vyrobenou večeři z kvalitních a oblíbených ingrediencí. Příprava je snadná.
Rizoto. Tak jednoduché jídlo, které snese kdejaké kombinace. Nejlepší je ale držet se jednoduchosti a vybrat 1 hlavní surovinu, která jídlu dodá jasný charakter. Teď to bude dýně :)
Dvě zdravé oranžové suroviny a co všechno se z nich dá vymyslet. Třeba tyto jednoduché karbanátky nebo placičky, které jsou skvělé teplé i studené, doma i na cestách :)