Rychle / jednoduše / zdravě
Jedna z osvědčených verzí kuřete na paprice. Výsledkem je hustá krémová omáčka s kousky měkkého masa, která neobsahuje tradiční mouku. Skvělé pro lidi, kteří preferují tradiční recepty v modernějším kabátku...
Houby portobello naplněné výraznou šťavnatou masovou směsí, doplněné o sýr a baby špenát. Skvělá kombinace! Perfektní chuťovka nebo hlavní jídlo.
Čočka beluga je výjimečná tím, že se vaří jen krátkou dobu a drží tvar. Perfektně se proto hodí do míchaných salátů, kde vynikne svojí tmavou barvou a vzhledem. Čočkový salát je vynikající se zastřeným vejcem, které mu dodá další živiny a sytost.
Domácí bazalkové pesto je extra jednoduché na přípravu. Chuť čerstvé bazalky je jedinečná! Pesto z ní perfektně dochutí a propojí těstoviny, rajčata i lahodné kuličky mozzarelly.
Jednoduchá a přitom velmi zajímavá pomazánka z vláčného sýru camembert, která se hodí jak na chleba, tak na jednohubky. Hotová je raz dva! Připravit ji můžete i v dietní variantě.😉
Vynikající sytý vychlazený salát s čerstvou zeleninou a měkkým masem se skvěle hodí k obědu do teplejších dnů. Praktický je i jako jídlo s sebou do krabičky. Jogurtovo-sýrový dresink ho perfektně doladí a zvláční.
Běžné lívance jsou plné především mouky. V těchto lívancích hraje hlavní roli Ricotta. Lívance jsou nadýchané, vláčné, syté. Zkuste verzi s borůvkami zapečenými přímo v těstě. Výborné!
Další tip, jak vytunit kuřecí vývar a mít plný hrnec poctivé husté domácí polévky. Malé kapustičky získají díky vývaru lahodnou chuť a skvěle se k nim hodí i domácí zavářka zvaná "strouhání do polévky", na kterou můžete použít i alternativní mouky.🙂
Vymazlit si občas křupavou topinku více chutěmi a barvami stojí za to! Volské oko s lehce rozteklým žloutkem, opečená rajčata a jednoduché pesto z celerových lístků...Skvělá chuťovka!